گزارشهمه

توقف تخریب باغ شهرهای منطقه داریون با تهدید زمین خواران

۳۰ باغشهر اطراف شیراز در حالی قرار بود زیر تیغ لودر برود و از بیخ و بن خراب شود که راننده لودر وسط راه جا زد و از ترس تهدید عده ای،بر ترک موتور یکی از صاحبان باغشهرها پرید و فرار را بر قرار ترجیح داد.
به گزارش داریون نما و به نقل از «خبرجنوب»، صبح دیروز چند ساعتی پس از طلوع خورشید مدیر امور اراضی فارس به همراه ۶۰ پرسنل نیروی انتظامی و نماینده دادستان در راستای مبارزه با آن چه که زمین‌خواری نامیده می شد به همراه خبرنگاران راهی منطقه دریمه و خالد آباد در ۲۰ کیلومتری شیراز شد تا با یک دستگاه لودر اجاره ای، ‌با تخریب باغشهرهای غیرمجاز هم جلوی ادامه ساخت و ساز را بگیرد و هم اراضی ملی و تصرف شده را به حالت اولیه برگرداند. در برنامه این گروه تخریب ۳۰ باغشهر بود که این تعداد به دلیل ضیق وقت به ۱۷ باغشهر رسید اما با تخریب ۴ باغشهر راننده لودر بنای ناسازگاری گذاشت و ابتدا به بهانه خراب بودن لودر و نداشتن گازوئیل حاضر به ادامه همکاری نشد اما پس از مدتی با دادن تذکر جدی مبنی بر سرانجام عدم تمکین از دستور دولتی، پایش را روی گاز گذاشت و از جلوی بزرگترین و زیباترین باغشهری که قرار بود در منطقه دریمه تخریب شود با سرعت گذشت و خودش را به منطقه خالد آباد رساند. در خالدآباد و قبل از ورودی منطقه باغشهری که با تابلو توسعه باغات فارس، برای خودش تشکیلاتی به هم زده از لودر پایین پرید و اعلام کرد لودر فاقد سوخت است. این بهانه تراشی وی را مسئولان با دادن یک گالن ۱۰ لیتری گازوئیل رفع کردند اما راننده بعد از آن که گازوئیل را در باک لودر خالی کرد بناگاه ترک یک موتور پرید و فرار را بر قرار ترجیح داد تا بدین شیوه پرونده تخریب باغشهرهای غیرمجاز را با یک مشکل جدی رو به رو سازد، مشکل نبود تجهیزاتی که باید در اختیار سازمان امور اراضی باشد و به هر دلیلی فارس فاقد این امکانات است.

bagh
شواهد بیانگر آن بود که تهدید صاحبان باغشهرهای منطقه دریمه و خالد آباد کار خودش را کرده بود و راننده لودر دیگر حاضر به تحمل تهدید و نفرین باغداران نبود.
اما مشکلات عظیم فارس از ساخت و ساز باغشهرهای غیر مجاز یک طرف و مشکل مردمی که به اتکای اسم و رسم افراد اقدام به خرید آن کرده بودند هم یک طرف. دیروز صاحبان ناراضی و عصبانی این باغشهرها سوالات زیادی داشتند که اغلب بی‌پاسخ ماند. صاحبان این باغشهر ها دلخور و ناراضی از اقدام دولت در تخریب باغشان این سوال را مطرح می کردند که وقتی این باغشهرها ساخته می شد مسئولان کجا بودند که نیامدند جلوی ساخت و ساز را بگیرند.
این افراد که دلهره از دست رفتن اموالشان به خوبی در چهره شان هویدا بود حرف های زیادی برای گفتن داشتند و شاید تامل برانگیزترین قسمت سوالشان آن بود که چرا تخریب را از منطقه محروم دریمه شروع کرده‌اند و کسی سراغ ویلا سازی های آ‌ن چنانی در صدرا، گویم، سیاخ دارنگون و … نمی رود، مکان هایی که به زعم اهالی دریمه،‌ باغشهر مسئولان و مدیران استان در آن محدوده ها قرار دارد.
یکی از این افراد با بیان این که هیچ گاه این ظلمی را که در حق اهالی دریمه شد فراموش نخواهد کرد با الفاظ شدید الحنی گفت: ۱۰ سال پیش این باغشهر را در طرح طوبی به پشتوانه اسم شرکت و صاحب شرکت فروشنده قطعات ۱۵ میلیون تومان خریدیم. در برگه‌ای که به عنوان سند توسط شرکت ذی ربط صادر شد اعلام گردید که حق ساخت و ساز ۷۰ متری و دیوارکشی یک متری را داریم حالا چطور شده که همان مجوزی که مُهر سازمان جهاد کشاورزی هم پای آن است را مجوز رسمی نمی دانند؟
این صاحب باغشهر ادامه داد: اهالی این منطقه هر تانکر آب ۵ هزار لیتری را ۵۰ هزار تومان خریده اند حال درست است به اسم قانون می گویند این باغشهرها غیرمجاز است؟
یکی دیگر از افراد معترض که با نشستن درون چنگک لودر نمی خواست اجازه تخریب را بدهد گفت: چرا جهاد کشاورزی حالا یادش به تخریب افتاده؟ چرا همان موقع که ما با هزار جان کندن از فاصله ۳۰ کیلومتری مصالح ساختمانی می آوردیم و اینجا دیوارکشی می کردیم یا ساختمان می ساختیم یادش نبود که کار ما غیرقانونی است؟
یکی دیگر از صاحبان باغشهر که مرد میانسالی بود با فریاد خطاب به مسئولان گفت: چرا در این ۳۰ سال نگفتید آقای فلانی نساز، آقای فلانی پول و پس اندازت را در این بیابان خرج نکن؟ چرا گذاشتید یک شرکت عظیم به اسم یک فرد شکل بگیرد؟ زمین ها را تکه تکه کند و به ما بفروشد؟ حالا که تمام سرمایه دوران کاری‌ام را خرج این باغشهر کرده و با ۱۰۰ میلیون تومان خرج زمین و مصالح، آن را به سرانجامی رسانده ام می خواهند خرابش کنند؟
یکی دیگر از این افراد که دیگر نایی برای فریاد زدن برایش باقی نمانده بود گفت: چه زمانی به من اعلام کردید نساز؟ چرا وقتی می ساختیم نیامدید و جلوی مرا نگرفتید؟ من که شبانه باغشهر نساختم، روز روشن بود و جلوی چشم همه؛ آیا آن موقع خواب بودید؟
باغدار دیگری که معتقد بود این کار فقط ضعیف‌کشی است گفت: «گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آن که هست گیرند»، نباید فقط باغشهر چند قشر ضعیف را که پارتی و یا اسم و رسمی ندارند خراب کنند و کاری به ویلاسازی های آن چنانی در غرب شیراز نداشته باشند. من مطمئنم امروز باغشهر چند ضعیف را از بیخ و بن از جا درمی آورند و آن ها را ترکه ای به کف پای دیگران می کنید. مطمئنم این کار یک ماه نشده ول می شود و کاری به دانه درشت ها ندارید.
اما حرف های باغدار دیگری هم شنیدنی بود؛ این باغدار می گفت که چرا روزی که بیابان های خالد آباد و دریمه را مسطح کردند و دفتر و دستکی راه انداختند و حتی جاده را مسدود کرده و اتاق نگهبانی مخصوص فلان شرکت راه انداختند مسئولان جلوی کار را نگرفتند و اجازه دادند هزاران میلیارد تومان پول مردم در این باغ شهر ها هزینه شود؟ حالا هم که به بهانه کمبود آب به جان باغشهرها افتاده اند چرا ضعیف کشی می کنند و سراغ باغشهرهایی که استخر شیشه ای، ‌سونا، ‌جکوزی و … دارند نمی روند؟
وی می گفت که به جز هزینه ده ها میلیونی برای خرید یک باغ دو سه هزار متری، شش ماه ششصد هزار تومان هم بابت پول آب به شرکتی که این اراضی را واگذار کرده پرداخت می کند.
یکی دیگر از باغداران نیز در پاسخ به این صحبت مسئولان که دلیل تخریب این باغشهرها کمبود آب است گفت: چند ساختمان و دیوار که آب مصرف نمی کند، اگر مساله شما کمبود آب است باید درختان باغشهرها را قلع و قمع کنید نه ساختمان ها و دیواره های آن را.
مدیر امور اراضی فارس نیز در جواب این افراد با بیان این که چاره ای به جز اجرای دستور قضایی ندارد گفت: تمام آب شرب شیراز سرازیر منطقه دریمه و خالد آباد می شود و برای حفظ منابع آبی چاره ای به جز قلع و قمع اماکن غیرمجاز در حال ساخت در باغ شهر ها نداریم.
عبدالعلی کریمی افزود: ما مخالفتی با درختکاری نداریم اما ساخت و ساز آب می‌خواهد و نمی گذاریم کار در باغشهرهای جدید از حد باغداری و زراعت بگذرد.
وی گفت: دیواره ها و ساختمان های در حال ساخت طبق تبصره ۲ ماده ۱۰ با دستور قضایی قلع و قمع می شود و برای قلع و قمع باغشهرهای ساخته شده نیاز به حکم قضایی و رای دادگاه داریم.
کریمی با اشاره به عدم رعایت اصول فنی در ساخت و سازهای درون باغشهرها گفت: یک زلزله کوچک، ‌این اماکن را روی سر صاحبانش خراب می کند.
مدیر امور اراضی فارس تاکید کرد: تمامی تخریب‌های صورت گرفته با اخطار و تذکرهای قبلی و به علت عدم اعتنای صاحبان باغشهرها به این اخطارها انجام شده است و هیچ کدام به صورت ناگهانی نبوده است.
کریمی در خصوص عدم همکاری راننده لودر گفت: این لودر متعلق به یک فرد غیردولتی است و متاسفانه با وجود دریافت پول، به دلیل تهدیدهای صورت گرفته از سوی صاحبان باغشهرها حاضر به ادامه همکاری نشد.
کریمی تصریح کرد: این اقدام به هیچ عنوان ما را از راهی که برای مبارزه با زمین خواری و حفاظت از اراضی در پیش گرفته ایم باز نمی دارد.وی گفت: این باغشهرها قرار بود در قالب طرح های درختکاری نگهداری شود اما متاسفانه تبدیل به مکانی برای تفریح پایان هفته مردم شده است.وی با اشاره به درختان خشک شده و آفت زده باغشهرها گفت: کار صاحبان باغشهرها هیچ گاه باغداری نبوده و به دلیل نگاهشان به باغشهرها به عنوان یک مکان تفریحی، تلاشی برای مبارزه با آفات درختان آن صورت نگرفته و این آفات بلای جان باغات و زمین های کشاورزی اطراف این باغشهرها شده است.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا