جلیل زارع|
شهید آوینی:« تقدیر حقیقی جهان در کف مردانی است که پروای نام ندارند. آنان از گمنامی خویش کهفی ساختهاند و در آن آرمیدهاند. کهفی که آنان را از تطاول دهر مصون داشته است.»
همان طور که در خبرها آمده است، سومین سالگرد شهادت شهید مدافع حرم مطهر حضرت زینب کبری (س) ، هادی باغبانی با حضور خانواده معزز شهید والامقام ، عصر روز ۲۸ مرداد در کهف الشهدای ولنجک برگزار شد.
این مراسم با شعرخوانی صابر خراسانی شاعر و ذاکر اهل بیت(ع) و سخنرانی استاد علی اکبر رائفی پور تحلیل گر سیاسی همراه بود.
در این مراسم هم چنین یاد و خاطره ی شهید مدافع حرم، اسماعیل حیدری که در ۳۱ مرداد ۹۲ به شهادت رسید، نیز گرامی داشته شد.
رضوانه باغبانیِ شش هفت ساله، تنها یادگار شهید هادی باغبانی، از تمامی مردم برای حضور در مراسم سالگرد پدر بزرگوارشان دعوت کرده بودند:
« سلام .من رضوانه باغبانی هستم، دختر شهید مدافع حرم هادی باغبانی؛ پنجشنبه ۲۸ مرداد سالگرد شهادت بابامه. همتون دعوتین از ساعت ۱۸ در کهف الشهداء تهران،ولنجک»
جمعی از داریونی ها نیز جزو مدعوین بودند که با پشت سر گذاشتن ۱۰۰۰ کیلومتر راه، میهمان این مراسم با شکوه در کهف الشهدای تهران در کنار مزار مطهر پنج شهید گمنام بودند.
شهید هادی باغبانی:
« شهید هادی باغبانی خبرنگار و مستندسازی که از ابتدای نبرد سوریه به همراه یک گروه از مستندسازان ایرانی برای ثبت دقیق جنایات سلفیها و تکفیریها در این کشور حضور پیدا کرده بود، در تاریخ ۲۸ مرداد ۹۲، در سن سی سالگی در حال ثبت جنایات گروههای تروریستی و درگیریهای مناطق حاشیهای دمشق، توسط تروریستهای تکفیری جبهه النصره به شهادت رسید.
کهف الشهدا کجاست؟
انتهای بلوار دانشجو در محله ولنجک تهران تابلویی نصب شده با عنوان ” کهف شهدا “. جایی که در آن پنج شهید گمنام دفن شده اند..
در محوطه غار، تصویری از زمان زیارت شهدا، توسط رهبر فرزانه انقلاب نصب شده؛ در سردر مزار شهدا آیه ۱۶ سوره کهف به چشم می خورد و یاد بودی نیز کنار در ورودی از طرف بنیاد حفظ و نشر آثار به جای مانده است.
فضای داخل غار هم حال و هوای محرم دارد. پرچمها و سربندهای یا حسین (ع) داخل فضای کوچک آن نصب شده، فضایی به طول ۷متر ، عرض ۲ متر و ارتفاع ا متر و ۷۰ سانتی متر.
سنگ قبور شهدا ، نارنجی رنگ است و با خط خوش نوشته شده “شهید گمنام” و محل تفحص شهدا روی آن نقش بسته است. شهدای کهف از شلمچه، شرهانی، سومار، میمک و جزیره مجنون تفحص شدهاند و سنشان ۲۲ تا ۲۵ سال است. آنها در جایی آرمیده اند که سقف آن کمی بیش از ۱۷۰ سانتی متر است. انتهای غار کتابخانه ای است که در قفسه های آن، انواع ادعیه و قرآن قرار دارد.
ماجرای خاکسپاری پنج شهید گمنام در غاری که کهف الشهدا نام گرفت:
سردار سیّد محمّد باقرزاده رئیس وقت بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس درباره چگونگی به خاک سپاری شهدای کهف الشهدا نوشته است:
«بر آن بودیم که شهیدان را در این اطراف و در نقطه ای از شهر به خاک بسپاریم، عدّه ای در پی مخالفت برآمده و از مصاحبت با بهترین جوانان روزگار دریغ نمودند، چون این عدم مرافقت و موافقت دیده شد، پژمرده و غمناک از این دوری و مهجوری، عزم جزم نموده تا با بهره جستن از کلام نورانی خدای رحمان، مزارشان را معین که تا قیامت محل رحمتی باشد برای بندگان، به قرآن پناه بردم، تفألی زدم که چنین هدایت فرمودند:
« وَإِذِ اعْتَزَلْتُمُوهُمْ وَمَا یَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّـهَ فَأْوُوا إِلَى الْکَهْفِ یَنشُرْ لَکُمْ رَبُّکُم مِّن رَّحْمَتِهِ وَیُهَیِّئْ لَکُم مِّنْ أَمْرِکُم مِّرْفَقًا(۱۶):
و آنگاه که از آنان و آن چه غیر از خدا می پرستند کناره گرفتید پس به غار پناهنده شوید تا پروردگارتان از رحمت خودش برای شما منتشر کند و برای شما از کارتان وسیله راحتی فراهم می سازد. ( آیه ۱۶ – سوره کهف ) »
این آیه برای اصحاب کهف نازل شده است. آن ها که از ظلم و ستم زمانه خود به تنگ آمده بودند و خداوند آنها را به سوی غار هدایت کرد.
و به این ترتیب، حرم مطهر شهدای گمنام کهف الشهدا پس از مخالفت عده ای با خاکسپاری پنج شهید گمنام در محل پیش بینی شده و انتقال آنان به غاری در همان حوالی بعد از هدایت قرآنی، در تاریخ ۲۸ خرداد سال ۱۳۸۶ مصادف با ایام سوگواری فاطمیه دوم سال ۱۴۲۸ ایجاد گردید و یک ماه بعد، در شب لیلهالرغائب برابر با ۲۹ تیر ماه، این حرم مزین به قدوم رهبر فرزانه ی انقلاب گردید.
ماجرای عجیب شناسایی یکی از شهدای گمنام کهف:
در سال ۱۳۹۲ یکی از شهدای آرمیده در کهف الشهدا (شهید مجید ابوطالبی) از طریق آزمایش DNA شناسایی گردید و پس از سال ها فراق و گمنامی، غبار از دیدگان ظاهربین ما خاکیان برگرفت.
دکتر محمود تولایی رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله :
« مادر شهید ابوطالبی پس از دیدن خواب فرزندشان مبنی بر این که ایشان برگشته اند، با مرکز تحقیقات ژنتیک تماس گرفته و از ما خواستند موضوع را بررسی کنیم. شهید بارها به خواب ایشان آمده و گفته بودند، من برگشته ام،چرا سراغ من نمی آیید..
در پی خواب مادر شهید ابوطالبی و تماس ایشان با مرکز، از مادر و بردار شهید نمونه ژنتیکی گرفته شده و اطلاعات به دست آمده با اطلاعات حاصل از شناسایی شهدای گمنام تطبیق داده شد. بر اساس بررسی ها مشخص شد پیکر مطهر شهید ابوطالبی جزو شهدای تفحص شده است و با اعلام کد به معراج شهدا، روشن شد محل دفن شهید ابوطالبی کهف الشهدای ولنجک تهران است.»
مادر شهید ابوطالبی :
« در حین انجام آزمایش ها، مکرر فرزندم در رویا به خوابم می آمد و هر بار وی را در یک اتاق سنگی مشاهده می کردم. زمانی که ساعتی پیش برای دیدن بارگاه فرزندم به اینجا آمدم همه صحنه های قبلی برایم تداعی شد و از خدا ممنونم که به چشم انتظاریم پایان داد.
روحشان شاد و یادشان گرامی باد….
پرسید : ناهار چی داریم مادر ؟
مادر گفت : باقالی پلو با ماهی…
با خنده رو به مادر کرد و گفت : ما امروز این ماهی ها را می خوریم و یک روزی این ماهی ها ما را می خورند…
چند وقت بعد …
عملیات والفجر 8 …
درون اروند رود گم شد …
و مادر…
تا آخر عمرش ماهی نخورد …..