گزارشهمه

کنگرهای داریون سرشار از خاصیت های پزشکی+تصاویر

یوسف بذرافکن|

فصل بهار فصل رویش گیاهان مختلف است .گیاهانی خود رو که در طبیعت سبز می شود و دارای خواص مختلف است . از جمله آنها کنگر است.

امسال به مدد بارندگی های مناسب مقادیر زیادی از کنگر را می توان در منطقه خالد آباد داریون و مزارع جو آن یافت . شاید به نظر برسد که چیدن کنگر کار آسانی است ،اما این طور نیست!

kangar
کنگر هایی مرغوب است که ساقه آنها سفید ، بلند و تازه باشد . بهترین کنگر ها کنگر های هستند که خار نداشته باشند و هم مانند دنبل دارای برآمادگی باشند .این گونه کنگر ها ساقه های بلند و تردی دارند و برای خام خوری نیز مناسب است .
کنگر گیاه غنی از پتاسیم بوده، ولی از لحاظ انرژی محدود است کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیزمی خورند. در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می شود.
. علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است کنگر ضدعفونی کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم کننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود
کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند .محققان معتقدند وجود ماده‌ای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ می کنند. در ادامه عکس هایی  از کنگر های داریون را مشاهده می کنید.

2 دیدگاه

  1. … زمان به گل نشستن این گیاه از بهار تا نیمه ی تابستان است که به عواملی چون شرایط اقلیمی و گرمای هوا وابسته است. منطقه داریون دارای این شرایط هست و هر ساله شاهد رویش بهاره ی وسیع آن در دشت داریون هستیم.

    دم برگ داخلی سفید رنگ، راس ساقه و هاگدان قسمت های خوراکی این گیاه را تشکیل می دهد که در سوپ، خورش و سالاد مورد استفاده قرار می گیرد.

    مواد مغذی اصلی موجودد در 100 گرم کنگر خام :
    انرژی 18 کیلو کالری
    پتاسیم 360 میلی گرم
    آهن 1 میلی گرم
    فولات 21 میکروگرم
    کلسیم 41 میلی گرم
    پتنوتنیک اسید 3/0 میلی گرم
    ویتامین B1 1/0 میلی گرم
    سدیم 27 میلی گرم
    بتاکاروتن 39 میکروگرم
    فیبر 4 گرم

    خواص درمانی کنگر در سلامت بدن :
    سرگل های این گیاه به عنوان سبزی مصرف می شود که برای دستگاه گوارش مقوی بوده و به هضم مواد غذایی کمک می کند. عصاره ی برگ و ریشه ی کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید بوده و در درمان یرقان ، سوء هاضمه ، احساس ناراحتی در معده ، نفخ ، بی اشتهایی ، تهوع ، اسهال خفیف یا یبوست ، نارسایی کبد ، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند. در بعضی از کشورها به عنوان محرک تمایلات جنسی مصرف می شود.

    ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود. تحقیقات نشان داده است که سینارین باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون نیز می شود.

    سینارین و ماده دیگری که به عنوان اسید کافئیک شناخته شده است، کبد را در برابر عفونت حفظ می کند و به کبد کمک می کند تا بعد از تخریب قسمتی از آن دوباره خود را از نو بسازد.

    از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیر قابل هضم به نان اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری های مفید و کاهش باکتری های مضر در مدفوع می شود. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالاً می تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. آنتی اکسیدان موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می کند.

    کسانی که نباید کنگر مصرف کنند:
    -بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.
    -از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه ی صفراست، افرادی که سنگ کیسه ی صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند، چرا که افزایش انقباض کیسه ی صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود.
    – هم چنین اشخاصی که نسبت به کنگر و یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.

    مضرات و توصیه:
    کنگر چون گرم است ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است با سرکه خورده شود.

    با تشکر از جناب آقای بذرافکن به خاطر ارسال این گزارش مصور زیبا ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا