علی زارع|
این تصاویر متعلق به یکی از کوچه های اصلی داریون است که نیازی به معرفی ندارد. بله همان کوچه یا خیابان معروف و خبرساز!…بله درست حدس زده اید….16متری امام سجاد(ع)
مدتها این کوچه یا خیابان خاکی بود و جزو معدود کوچه هایی است که چندین سال از نعمت آسفالت محروم بود که این موضوع مشکلات عدیده ای را برای ساکنان این محله فراهم نموده بود.
سرانجام در سال گذشته بالاخره این کوچه آسفالت و خیال ساکنان آن راحت شد و فکر کردند که با آسفالت شدن تمام مشکلات محله مرتفع شده است!
اما این فکر اشتباه از آب در آمد.متاسفانه تعدادی از ساکنان این کوچه در اقدامی جالب و شجاعانه(!)و یا شاید …..جدول های حاشیه ای را از خاک پر می کنند و مسیر فاضلاب عبوری را می بندند!
امروز نیز که از این کوچه عبور می کردم شاهد بودم که مسیر فاضلاب بسته است و در کوچه و روی آسفالت هرز می رود.فاضلاب مدتها قبل در این جدول باقی مانده و انواع حشرات و پشه ها و خصوصا پشه سالک در آن جولان می دهد.
اینکه چرا ساکنین کوچه این عمل تعجب آور و نابخردانه را انجام می دهند برایم اعجاب آور بود اما چندین ماه قبل در همین کوچه شهردار و امام جمعه فعلی را دیدم که در حال صحبت کردن با ساکنین بودند.البته من وارد بحث نشده و عبور نمودم اما به نظرم در رابطه با همین مساله ی مسدود نمودن مسیر فاضلاب صحبت می کردند.
این عمل یک نوع قانون گریزی است اما نکته ی مهم این است که چرا شهرداری داریون با این گونه تخلفات برخورد نمی کند؟.آیا شهرداری داریون و شورای محترم شهر از چنان قاطعیتی برخوردار نیستند که با این گونه اقدامهای غیر قانونی برخورد کنند؟! و آیا قانونی برای مقابله با این گونه موارد تعریف نشده است که با استناد به آن ،جلو این چنین اقداماتی گرفته شود؟!
با توجه به فصل گرما این فاضلاب روان در کوچه، و مانده در قسمتهایی از جدول به طور قطع باعث انتقال انواع بیماری ها می شود.
از تیر های برق که منظره ی کوچه امام سجاد (ع) را زیبا و دیدنی کرده است عکس گرفته نشده است . شهر دار جدید حتما جبران می کند .
این روزها دیگه کم کم آخر فعالیت شوراهای محترم قدیمه و شروع به کار اعضای محترم جدید و فکر نکنم چند مدتی کسی زیر بار این مشکلات بره …!!
اتفاقاً داریون اصلاً خاص نیست و قانونهایش تفاوت فاحشی با بقیه جاها ندارد! موضوعی که فراگیر است باعث خاص بودن نمیشود!
در واقع این « قانونهای خاص خودش» قانون کلی هست نه محدود به داریون…
با درست و اشتباه بودن کار صورت گرفته کاری ندارم، ولی از شما یک سؤال دارم، مسیر فاضلاب عبوری باید در کوچه و خیابان باشد؟!!
جالب است چه قیاس مع الفارقی!
چون از نظر سیستم شهرسازی و…باید هر شهر دارای سیستم فاضلاب باشد بنابراین الان که داریون این سیستم را ندارد، همه دست اندر دست هم دهیم به مهر…جدولهای فاضلاب را پر کنیم با خاک!
تعداد شهرهایی که دارای سیستم فاضلاب و…هستند در ایران بسیار نادر است و اکثر شهرها یا حتی مناطقی از شهرهایی که سیستم فاضلاب دارند ، تخلیه و هدایت آبهای جاری را توسط همین جدولهای حاشیه ای انجام می دهند .لابد آنها نیز باید این جدولها را با خاک پرکنند!
بله داریون خاص است که اگر نبود کسی این گونه کارهای جسورانه را انجام نمی داد/خاصتر این است که اگر در هر شهری دیگر این کار صورت می گرفت پیامدهای قانونی در انتظار فرد خاطی بود!
اشاره نموده اید که موضوعی فراگیر است! یعنی پر کردن جدولها موضوعی فراگیر است! برداشت بنده چنین است.
نظر شما متین و قابل احترام
ولی گویا بیان اشتباه من، چنین برداشتی را در پی داشته است! صحبت در مورد قانون گریزی به صورت کلی بود، در واقع قانون داشتن و قانونمند نبودن …
بنابراین هر چند باعث تأسف و شرمساری است ولی کماکان به واژه «فراگیر» در بیقانونی اصرار دارم، آنهم در سطحی گستردهتر از داریون! چنین برداشتی منتج از زندگی در کلان شهرهایی بوده که از قضا داعیهدار فرهنگ بودهاند، هستند و خواهند بود…
مردمی داریون، منطقهای که بر چسب ناخوانای شهر را یدک میکشد، بدون کمترین کار فرهنگی، قانون دفع فاضلاب را نمیدانند و مردم کلانشهر ایکس قانون فلان و مردم کلانشهر دیگر قانون بهمان…
پس براى شخص من داریون خاص نیست! این رفتارهای به زعم شما خاص متأسفانه از عادیترین رفتارهای اکثریت مردم جامعه است و تفاوتشان تنها در نوع بی قانونیست!
از همه اینها که بگذریم تائید پر کردن جدولها؟! کدام صحبت من چنین برداشتی از جانب شما را در پی داشته؟!
پر کردن جدولها پاسخی اشتباه، به اشتباه صورت گرفته بود! یعنی اشتباه در اشتباه…
حتماً میدانید که چند نوع فاضلاب وجود دارد و جدولهای حاشیهای برای دفع کدام نوع از فاضلاب است؟! و طبیعتاً میدانید که در سیستم کنونی، فاضلاب خانگی به منظور جلوگيری از آلودگی محيط از طریق سيستم لولهکشی و تخليه به داخل چاه دفع میشوند؟! آیا در داریون و کوچه مورد بحث چنین سیستمی وجود ندارد؟!
آیا جزء این است که جدولهای حاشیهای عمدتاً برای دفع رواناب حاصل از باران و به طور کلی آبهای سطحی (فاضلاب سطحی) احداث میشوند؟! یا من اشتباه فکر میکنم؟
امیدوارم از بحثهای این کوچه نامی بیاطلاع بوده باشید، بیاطلاع از به اشتباه گرفتن این جدولهای حاشیهای برای دفع فاضلابهای خانگی!
بهتر است بگوئیم اینجا داریون ، شهری که قانون ندارد