گزارش:خديجه مقتدر/
داریون : بولوار کشاورز – روبروی قنادی سهند – تابلو رنگ و رورفته و فرسوده اي به تو اعلام مي كند كه اينجا مرکز بهداشتي-درماني داریون است.
این مرکز خدماتی در محیطی مناسب واقع شده است. در ابتدای ورود با محوطه ای سنگ فرش که قشری از خاک روی آن پوشیده شده و ساختمانهایی قدیمی و فرسوده رویرو می شوی .
بر سر در ورودی ساختمان قدیمی مرکزبهداشتی ودرمانی شهری – روستایی نام موسس آن” تیمور حقیقت جو” ، سال تأسیس 1346 حک شده است در راهرو ورودی ، سقف ها یی ترک خورده و محیطی غیر بهداشتی و اتاق هایی کوچک به چشم می خورد .
در اولین اتاق ، مسوول پذیرش وپزشک خانواده روستایی حضور دارند. خانم دکتر نعمتی پزشک عمومی هر روز از ساعت 8 الی 10 صبح به ویزیت بیماران در مرکز خدماتی بهداشتی داریون می پردازند و از ساعت 10 الی 13 ظهر به روستاهای تحت پوشش ( ایزد خواست – دودج – کوشک مولا ) جهت ویزیت بیماران مراجعه می کند .
در اتاق مجاور مهرزاد زارعی ، مسوول مبارزه با بیماری ها حضور دارد . زارعی با بیان اینکه در این مرکز 13 پرسنل و در روستاهای تحت پوشش ( دودج – ایزدخواست – کوشک مولا ) 4 بهورز به ارائه خدمات بهداشتی – درمانی به مردم می پردارند افزود : جمعیت تحت پوشش این مرکز در شهر داریون 7 هزار و 540 نفر ودر روستاهای تحت پوشش 3 هزار و813 نفر است.
مسوول مبارزه با بیماریها گفت :در این مرکز خدمات درمانی ،معاینه ،آموزش و درمان بیماران، تحت پوشش قرار دادن بیماریهای شایع واگیر دار وغیرواگیر ، تشکیل پرونده جهت خانواده های تحت پوشش ، انجام مراقبتهای بهداشتی درمانی ، واکسیناسیون هاری ، نظارت بر واکسیناسیون خانه بهداشت ، بیماری یابی ، درمان وپیشگیری از بیماریها ، نظارت بر اماکن عمومی وتشکیل پرونده بهداشتی محیطی جهت حرفه های دیگرو…… ارائه می شود .
وی همچنین گفت: در این مرکز کلاسهای رابطین بهداشت هر هفته روزهای دوشنبه از ساعت 9 تا 10 صبح با حضور خانم زارعی جهت آموزش برگزار می شود .
به گزارش داريون نما ساختمان دیگری که در این مرکز وجود دارد مربوط به بخش زایمان وتسهیلات است . که در جوار آن یک آمبولانس ظاهرا بي استفاده پارک شده است .
خانم صالحی مسوول بخش مامایی و تسهیلات ضمن تقدیر و تشکر از حمایت و تلاش حجت الاسلام والمسلمین عزیزی امام جمعه منطقه داریون و رييس مرکز بهداشتی درمانی والفجر دکتر حمید رضا قاسم پور وهمچنين معاون پشتیبانی علوم پزشکی دکتر مهرزاد لطفی و پرسنل ستاد گسترش مرکز والفجر در راه اندازی مجدد این بخش ، به بیان خدمات وکاستی های این بخش پرداخت:
صالحی گفت : دراین مرکز هیچ زایمانی صورت نمی گیرد . اما خدماتی از قبیل مراقبتهای قبل از بارداری و بعد از آن ، خدمات ( IUD) مشاوره پزشکی ، معاینات زنان ، تزریقات ، وصل سرم ، نمونه برداری و… ارائه می شود.
وی خواستار جایگزینی دستگاه سونی کید مربوط به شنیدن صدای قلب جنین شد .
ساختمان دیگری که دراین مرکز وجود دارد مربوط به پایگاه بهداشت است که 5 بهورز ( خانم ها ظهرابی ، قربانی ، امیری ، حقیقت جو ، زارعی ) به ارائه خدمات بهداشتی مشغولند .
در این پایگاه، خدماتی مانند : تنظیم خانواده ، واکسیناسیون ، مراقبت از سالمندان ، مراقبت از زنان ، بهداشت مدارس ، واکسیناسیون کزاز برای افراد 15 تا 49 سال ، غربالگری دیابت افراد 30 سال به بالاو…… ارائه می شود.
بهورزان این پایگاه از عدم مشارکت و همکاری مردم در اجرای طرحهای بهداشتی ودرمانی گله مند هستند و خواستار همکاری و مشارکت مردم بویژه آقایان در کلاسهای آموشی شدند.
به گزارش داريون نما معضلات ومشکلات کلی که در مرکز بهداشت داریون وجود داردبه شرح زير است:
1- وجود ساختمان قدیمی وغیر بهداشتی
2- کمبود فضای آموزشی
3- سرویس های غیر بهداشتی
4- نبود داروخانه در مرکز بهداشت
5- نبود آزمایشگاه
6- نیاز به دندانپزشک
7- کمبود خط تلفن
8- عدم گازرسانی با وجود انجام لوله کشی گاز
9-پزشک عمومی ویژه شهروندان داریون
مراجعه کنندگان و عموم مردم به این مشکلات اشاره داشتند ضمن اينكه از عملکرد پزشک عمومی خانم نعمتی و مامای تسهیلات خانم صالحی رضایت داشتند.
با توجه به اینکه یکی از وظایف دولت بهبود سلامت مردم است و طبق سند چشم انداز 20 ساله مردم ایران در سال 1404 باید جزء سالم ترین مردم جهان باشند . انتظار می رود با تلاش و پی گیری و همت مسوولین بویژه شورای شهر داریون ، درمانگاه خیریه صاحب الزمان (عج) هر چه سریعتر آماده بهره برداری شود تا با انتقال مرکز خدماتی بهداشتی داریون به آن مرکز بخشی از این مشکلات مرتفع شود.
عكس ها:روح الله قرباني
خداوند پدر و مادر این مسولین زحمتکش را بیامرزد..
سلام از انعکاس اخبار داریون از جمله گزارشهای جشن های نیمه شعبان متشکریم.مهدی موعود یارتان.
این از عجایب روزگار است که بهداری د اریون بیماران داریونی را ویزیت نمی کند و بیشتر روزها از دکتر خبری نیست .
اگر نسخه ای توسط دکتر درمانگاه بهداری داده شد میگویند مهر نداریم بروید به یک دکتر دیگر مراجعه کنید تا برایتان مهر کنند واقعا اگر مهر نمیکنید چه فایده ای دارد که دوباره پول ویزیت دهیم تا دکتری دیگر نسخه را مهرکند.از همان ابتدا به همان دکتر مراجعه کنند بهتراست
دم خروس را قبول کنیم یا قسم حضرت عباس (ع)؟