آنچه در مورد دیابت باید بدانیم
محمود مهری|
آمار دیابت درسرار جهان رو به افزایش است .در کشور ما حدودا هفت میلیون نفر مبتلا به دیابت می باشند که ده درصد جامعه را تشکیل می دهند واین آمار اهمیت موضوع و پرداختن به آن رانشان می دهد.
دیابت چیست ؟
از جمله موادی که بدن به آن احتیاج دارد قند(گلوکز) می باشد. اگر بدن به هر دلیلی نتواند از آن مصرف کند میزان آن در خون بالا می رود و باعث دیابت می شود.دیابت به دو گروه اصلی تقسیم می شود:
الف)دیابت نوع 1:این نوع از دیابت در بین نوجوانان و جوانان شیوع بیشتری دارد و بصورت ناگهانی بروز می کند و در صورت عدم درمان سریع می تواند مرگ فرد را در پی داشته باشد.این نوع از دیابت قابل پیشگیری نیست.ازعلائم این نوع از دیابت می توان این موارد را نام برد :1-تشنگی وگرسنگی شدید و به تبع آن پرخوری و پرنوشی 2-کدورت وضعف بینایی 3-تکررادرار4-کاهش وزن و…
ب)دیابت نوع 2:درسنین بالای 30سال شایع تر می باشد .علائم آن مانند دیابت نوع 1می باشد ولی باشدت کمتر .این نوع از دیابت حدودا %95-90 افراد دیابتی را تشکیل می دهند.
از عواملی که باعث ایجاد این نوع از دیابت می شود کم تحرکی ، استرس ، چاقی ، رژیم غذایی نامناسب وسابقه خانوادگی را میتوان نام برد و بالتبع کاهش مصرف غذاههای با چربی بالا ، استفاده کمتر از غذاههای فست فود و شیرینیجات و انجام ورزشهای روزانه احتمال ابتلا به این نوع از دیابت را کاهش می دهد.همه افراد بالای 40سال در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند وانجام آزمایش قند خون هر 3سال یکبار برای آنها ضروری است در ضمن افرادی که اضافه وزن ویکی از علا ئم زیر رادارند در فواصل زمانی کوتاهتر(1-2سال)وزیر 40سالگی می بایست آزمایش قند خون را انجام دهند:1- فشار خون بالا 2-سابقه فامیلی دیابت (در بستگان درجه اول)3-وجود چربی بالادرخون 4-گرفتگی عروق قلبی و…
این نوع از دیابت (نوع 2)خیلی زود بروز نمی کند و قند خون بمرور بالا می رود.متاسفانه نیمی از افرادی که دیابت دارند از دیابت خود بی اطلاع هستند و عدم تشخیص ودرمان می تواند صدمات جبران ناپذیری را بوجود آورد، از جمله :1-نقص در عملکرد کلیه ها2-کاهش دید چشم 3-عفونتهای مکررخصوصا پا که حتی می تواند تا قطع عضو پیش رود4-نقص در سیستم قلبی عروقی 5-مشکلات عصبی و…
در پایان لازم به ذکر است که افراد دیابتی می بایست مراقبت مادام العمری از خود را بعهده بگیرند واین افراد لازم است که همیشه تحت نظر پزشک باشند و صد البته این افراد باتصحیح سیستم غذایی ، ورزش کردن ،گرفتن آموزشهای لازم ومصرف داروهای تجویز شده از جانب پزشک می توانند به زندگی معمول خود ادامه داده وازعوارض دیابت پیشگیری کنند.
سلام جناب آقای مهری… اول از هر چیز بگو ببینم محمود جان، درست حدس زده ام یا نه؟ شما همان آقا محمود فرزند آقای حسن مهری هستید که … اما دوست عزیز… متن علمی زیبایی بود. خواندم و آگاهیم در این مورد بیش تر شد. باز هم بنویسید… پویا و پایا باشید.
آقای زارع ، سلام علیکم
باید به سایت داریون نما دستمریزاد گفت چرا که علاوه بر انجام رسالت خبری خود دوستان قدیمی و فامیلهای دور افتاده از هم را نیز به یکدیگر پیوند می زند.خاطره محبتهای شما و خانواده محترم در تهران برای همیشه در ذهنم نقش بسته است .چند روز پیش که نام شما رادر سایت دیدم بسیار خوشحال شدم والبته کمی هم شک داشتم که یکی دو روز پیش بر طرف شدو مترصد این بودم که اولین فرصت ارادت خود را به شما ابراز کنم . انشاءالله در آینده پذیرای حضورتان خواهیم بود چرا که یکی دوساعت بیشتر از شما فاصله نداریم .
سلام و عیدتان مبارک.عزیز دل برادر پس منتظر چی هستید, رواق منظر چشم من آستا نه توست, کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست.اگر آ درس و تلفن را فراموش کرده اید, از آقا ابراهیم بگیرید.منتظریم تشریف بیاورید.