نو که آید به بازار کهنه شود دل آزار|آیا لباس های کهنه دل آزارند ؟
مژده عینی*
*هشدار به خریداران لباسهای دست دوم
پوشش ولباس يكي از شئون انساني است و تقريبا به اندازه تاريخ بشر و گستره جغرافيايي آن سابقه و قدمت دارد. اين شأن انسان به خصوصيات متفاوت فردي، اجتماعي وي مربوط مي شود و مي توان گفت كه لباس پرچم وجود آدمي است كه از اعتقادات و فرهنگ و آداب و رسوم وي سخن مي گويد. پيدايش لباس منشأهاي گوناگوني دارد، منشأ رواني، امنيتي، اجتماعي، اخلاقي و ديني و به خاطر اين منشأها و كاربردهاي گوناگون آن به عنوان نعمت از آن ياد مي شود كه خداوند مثل بقيه نعمت ها به انسان ارزاني داشته و آن را وسيله اي براي پوشش و زيبايي و حفاظت از سرما و گرما و از همه مهم تر، انجام عبادات خداوند قرارداده است
از طرف دیگر لباس و پوشش يك نماد فرهنگي، اجتماعي، مذهبي و ملي انسان به حساب مي آيد كه بيانگر روحيات فرد پوشنده لباس است و تأثيري كه لباس در زندگي انسان ها و تمدن هاي گذشته داشته و انسان از پوشيدن لباس مي پذيرد بيانگر اهميت لباس بين اقوام و ملل، در گذشته مي باشد و به نوعي پوشش هر قوم و ملت، نشان دهنده فرهنگ آن قوم است و به بيان ديگر «لباس پرچم كشور وجود انسان است»
اما چندسال است که به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی خرید وفروش لباس های لباسهای دست دوم هم در بعضی فروشگاهها خریدار دارند این لباسها که به لباس تاناکورا هم معروف هستند با وجود منع کارشناسها روز به روز بر تعداد فروشگاهها، دست فروشها و خریداران آنها اضافه می گردد و به دو طریق وارد کشور می شوند:
1-به صورت مجاز و از طریق گمرکات، با کنترل و نظارت و مجوزهای قانونی که برای آنها صادر می شود.
2-به صورت غیر مجاز و قاچاق
اما از آنجا که عفونتهای قارچی، ویروسی و باکتریایی می توانند از طریق این لباسها منتقل و سبب آلرژیهای پوستی و بیماریهای دیگر شوند کارشناسها توصیه می کنند:
1- استفاده از لباسهای زیر و کفش دست دوم مطلقا ممنوع شده است.
2- و لباسهایی که روی لباسهای دیگر استفاده می شود قبل از استفاده: علاوه بر خشکشویی، در آب گرم 80 درجه حتما شست و شو شود، اتوکشی شوند و حتی بهتر هست که این لباسها را برای مدت یک هفته بر روی جا لباسی در هوای خشک به صورت آویزان قرار دهند.
برخی خریداران معتقدند این لباسها از نظر کیفیت بهتر و حتی هیچ مشکلی از نظر بهداشتی ندارد ولی نمی توان این اطمینان را داد و احتمال وجود قارچ در لباسها هست چون ممکن است بدرستی ضد عفونی نشوند.
اما با وجود اطلاعات موجود، خودتان در مورد بهداشتی و غیر بهداشتی بودن این لباسها قضاوت کنید؟
* کارشناس حقوق
با تشکر از خانم عینی
مطلب بسیار خوبی بود
متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و گران شدن پوشاک خیلی از افراد به این لباسها روی آورده اند که نوشتن این گونه مطالب میتواند آنها را با معایب ان اشنا کند.بیماریهای قارچی و عفونی و… میتوانند از این لباسها منتقل شود و به دیگر افراد که از این لباسها هم استفاده نکرده اند منتقل شود.به همین دلیل اینگونه افراد باید خودخواهی را هم کنار گذاشته و کمی هم به سلامت عمومی و بهداشت جامعه بیاندیشند.خیلی از افراد هم فقط دنبال تنوع هستند و فقط به این فکر میکنند که لباس تکراری نپوشند ولی به چه قیمتی برایشان مهم نیست!
اگر خود مردم اینگونه پوششها را نخرند ،اگر وارد هم شود چه قانونی و چه غیر قانونی ،روی دست فروشندگان میماند و باید انها را دور بریزند .پس خود ما میتوانیم جلو ان را بگیریم .نخریدن راه حل این مشکل است
سلام آقای زارع از پاسخ مفید و به جای شما متشکرم امیدوارم بتوانم مطالب خوبی را ارائه بدهم.
با سلام… ورود آگاهی بخشتان را به فضای مجازی داریون نما، خوشآمد می گویم… پویا و پایا باشید….
سلام آقای زارع از لطف شما متشکرم امیدوارم بتوانم مطالب جالبی ارائه دهم.
بعضی افراد هم به خاطر مارک بودن وشیک بودن کهنه میخرند. فقط به خاطر فقر نیست .
سلام شیوا جان اگر در متن دقت کرده باشید من به این موضوع هم اشاره کرده ام که برخی بخاطر کیفیت هم هست که این لباسها را خریداری می کنند.
سلام خانم عینی با تشکر از شما که مطلب خوبی ارائه نموده اید . کاش با توجه به شغل و کارتان با یک فروشنده ویا خریدار این لباس ها مصاحبه میکردید
چرا به این شغل مشغول هستند ؟
چقدر سود اور است ؟
چقدر مشتری دارند ؟
چه کسانی بیشتر خریدارهستند ؟
چرا این گونه لباس ها را میخرند ؟
ایا از توصیه های بهداشتی مثل ضدعفونی کردن اطلاع دارند ؟
سلام دوست عزیز
من در مورد این موضوع با اقشار مختلف یعنی فروشنده، مردم و هم خریداران مصاحبه کرده ام که با توجه به این مصاحبه به سوالات شما پاسخ می دهم:
پاسخ 1- برای گذران زندگی به این شغل مشغول هستند.
پاسخ 2- فرد فروشنده از استقبال خریداران برای خرید راضی بود.
پاسخ 3- مغازه هایی که من رفتم شلوغ بود.
پاسخ 4- از هر قشری در مغازه بودند چه فقیر و چه غنی.
پاسخ 5- برخی بخاطر کیفیت لباس، برخی بخاطر مارک لباس و فخر فروشی و برخی بخاطر فقر و مسایل اقتصادی.
پاسخ 6-برخی از خریداران اطلاع داشتند و برخی هم نداشتند.
سلام مژده تشکر
منتظر مصاحبه های شما با شهروندان در مورد مسائل روز هستیم.
در بین طیف وسیع خریداران لباسهای تاناکورا، افراد مختلفی از قشرهای متفاوت جامعه مشاهده میشود که لزوما همه طرفداران این لباسها را افراد فقیر و نیازمند جامعه تشکیل نمیدهند و هر کدام برای انتخاب خود دلیل خاصی دارند اما این در حالی است که جوشاندن، شست و شو و اتو کردن باعث از بین رفتن تمام میکروبهای پوستی نمیشود و بسیاری از این میکروبهای باداوم میتوانند موجب ایجاد بیماری در افراد شوند.
بسیاری از میکروبها حتی بعد از شست و شو هم از بین نمی روند و تا زمان زیادی دوام خواهند داشت به طور مثال قارچها میتوانند عامل خطرزایی برای استفاده کنندگان از این لباسها باشند و اگر به بدن افراد منتقل شوند ابتدا با خارش و مشکلات پوستی و بعد با خطرات جدی عفونتی همراه خواهند بود.
خطرات این لباسها را از دو بعد میتوان بررسی کرد اول انتقال بیماریهای عفونتی و دوم خطر حساسیتزایی موادی که در پروسه عرضه برای ضدعفونی کردن این لباسها استفاده میشود.
لباسهای زیر که در تماس مستقیم با بدن هستند، بیشتر موجب انتقال بیماری شده و لباسهایی مانند کت، کاپشن و شلوار کمتر بیماری همراه خواهند داشت. بنابراین توصیه میشود اگر افراد به هر دلیلی قصد خرید لباسهای دسته دوم دارند از خرید لباسهایی که در تماس مستقیم با بدن هستند، پرهیز کنند.
سلام مژده جان
مطلب خیلی عالی بود، منتظر نتیجه مصاحبه های بعدی شما هستم. موفق باشید.